Wat is Software as a Service?

Software as a Service (SaaS)

Software as a Service (SaaS) is een van de grootste markten voor moderne technologie, met een geschatte waarde van 152 miljard dollar in 2021. Deze indrukwekkende cijfers zijn echter niet verrassend. SaaS bevindt zich al lange tijd op zijn hoogtepunt als een van de belangrijkste categorieën van IT-diensten, naast PaaS (Platform-as-a-Service) en IaaS (Infrastructure-as-a-Service).

Wat is Softwareontwikkeling als een Dienst?

Veel bedrijven hebben nu hun eigen IT-afdeling of ontwikkelteam dat de dagelijkse taken uitvoert en ervoor zorgt dat alles werkt zoals het hoort. Maar als je innovaties moet implementeren via web- en mobiele applicatieontwikkeling of machine learning-modellen, dan is je eigen kracht misschien niet voldoende.

Bijvoorbeeld, je wilt een kern aantal functies ontwikkelen en deze een paar maanden lanceren voordat je investeert in een platform rijk aan functies.

Of je plant functionaliteit toe te voegen aan bestaande applicaties maar wilt niet veel mensen aannemen en een groot aantal middelen beheren.

Dat is wanneer softwareontwikkeling als een dienst of een toegewijd softwareontwikkelingsteam van pas komt. Het is een zeer transparante manier van softwareontwikkeling, dus je weet waarvoor je betaalt en krijgt wat je nodig hebt aan het einde van elke ontwikkelingscyclus. De mensen van https://www.digitalization.nl/ helpen je graag verder.

Dit partnerschapsmodel gaat over het uitbreiden van je bedrijfseenheid door een toegewijd softwareontwikkelingsteam toe te voegen. Ze worden toegewijd genoemd omdat ze volledig zijn toegewijd aan jouw project en niet overschakelen naar andere taken. Je hebt directe toegang tot elke toegewijde softwareontwikkelaar. Het is ook jouw verantwoordelijkheid om de inhoud van het project te waarborgen, de prestaties van het team te meten en met hen te communiceren.

De leverancier van een toegewijd team van ingenieurs neemt de werving, het behoud van medewerkers, de IT-infrastructuur, kantoorruimte en HR-ondersteuning over.

Zakelijke Voordelen van het SDaaS Model

Het on-demand softwareontwikkelingsmodel zorgt ervoor dat deze processen aanvoelen alsof je werkt met een team van interne ontwikkelaars. Door voor deze dienst te kiezen, reguleer je softwareontwikkeling, gebruik je nieuwe technische kennis, huur je ingenieurs in met de ervaring die je nodig hebt voor een redelijke vergoeding. Laten we de voordelen bekijken:

Helpt bij het Besparen van Middelen

SDaaS komt goed van pas als je meerdere projecten moet voltooien en schalen, maar je hebt een beperkt begrip van de omvang en vereisten. Een toegewijd softwareontwikkelingsteam zal je voorzien van een effectief samenwerkingsmodel om je projecten succesvol te leveren en te laten groeien.

Je kunt ook besparen op je administratieve kosten. Met een toegewijd ontwikkelaarsteam krijg je het personeel en alle software en hardware die je nodig hebt aan de kant van de leverancier. Dit model bespaart tot 60% aan operationele kosten.

Transparantie en Schaalbaarheid

In de wereld van vandaag wordt een flexibel bedrijfsmodel met transparantie en schaalbaarheid verwelkomd. Met SDaaS betaal je voor taken en werk dat in je eigen tempo wordt gedaan. SDaaS-leveranciers gebruiken vaak de To-Do List Methode, waarmee ze nauwkeurige schattingen voor elk project kunnen plannen. Deze verbeterde prijsmodellen resulteren in een betere planning en snellere reactietijden in een snel veranderende zakelijke omgeving. Meer vragen hierover? Klik dan op digitalization

Toegang tot de Juiste Vaardigheden

Misschien werkt je bedrijf aan een product dat specifieke vaardigheden vereist, of je hebt extra competente mensen nodig, maar je bestaande kernteam is bezet.

Het inhuren van een toegewijd softwareontwikkelingsteam lost dit probleem op, door alleen met jouw project bezig te zijn en specialisten aan te trekken die op verschillende momenten nodig zijn.

Deze optie kan nog aantrekkelijker zijn als je een langdurige overeenkomst aangaat met een gedefinieerde maandelijkse toewijzing van kosten, die kan worden verhoogd of verlaagd afhankelijk van de behoeften van het team tijdens deze tijd.

Een Alternatieve Aanpak voor Werving

Het vinden, werven en aanpassen van de juiste mensen kost soms meer tijd en middelen dan het creëren van een product. Betrouwbare softwareontwikkelingsoutsourcingbedrijven kunnen je voorzien van de juiste mensen omdat zij over hun eigen middelenpool beschikken.

De SDaaS-provider biedt je een ontwikkelingsteam waaruit je geschikte kandidaten handmatig kunt selecteren. Je monitort de voortgang van het team en beslist of je het aantal specialisten moet verminderen of verhogen afhankelijk van je behoeften.

Stabiliteit en Betrouwbaarheid

In veel landen, zoals Australië of de Verenigde Staten, is er een tekort aan technisch talent. Een deel van de reden is het hoge verloop in de IT-industrie. Dat betekent dat zelfs als je ervaren ontwikkelaars vindt en inhuurt, de kans groot is dat ze binnen een jaar vertrekken.

Het toegewijde ontwikkelingsteam is betrouwbaar en toegewijd aan het succes van jouw project. Je hoeft je geen zorgen te maken over uitputting door te werken met een toegewijd team, omdat het de verantwoordelijkheid van je leverancier is. Zelfs het vertrek van een teamlid zal je project niet beïnvloeden omdat de leverancier die specialist zal vervangen door een ander.

Plaats een reactie